Wat niemand je vertelt…

Natuurlijk, iedereen probeert je over te halen met nog meer gemak, nog eenvoudiger, nog goedkoper tot gratis aan toe. Hoe maak je dan toch een goede keus? Laat je niet misleiden!

 1. 30 dagen (gratis) uitproberen? Dat is een proefrit maken op een driewieler! Je ziet vaak maar een klein deel van alles. Wij geloven in 60 dagen doen. Meteen alles wat je nodige hebt om echt elke dag bij te zijn.
  .
 2. Boekhouders werken natuurlijk ook met online boekhoudpakketten. Dat zijn pakketten die het hen makkelijk maken, niet jou. Kom je met een ander, veel makkelijker pakket, dan vinden zij dat vervelend. ‘Kan helaas niet vanwege de systemen‘. Maar wie is nou de klant? En dan moet je vaak nog extra betalen om de cijfers in hun pakket te krijgen!
  .
 3. Elk pakket biedt de automatische bankkoppeling. Maar wat ze niet vertellen: je moet nog steeds elke regel op het digitale bankafschrift zelf verwerken. Bij ElkeDagBij doen wij dat voor je. Elke dag.
  .
 4. Facturen betalen. Alles overtikken in je online bank? Volstrekt overbodig. Met de automatische bankkoppeling betaal je vanuit de openstaande posten in de administratie. Althans, als je met ElkeDagBij werkt. Scheelt een hoop tijd en voorkomt foute bedragen die nog meer tijd kosten.
  .
 5. Betalen vanuit je administratie is vooral handig als je er meer tegelijk doet, als batch. Maar in je bank zie je de losse factuurbedragen van de batch niet terug. In ElkeDagBij zie je dat wel en kun je iedere factuur met één klik openen als PDF.
  .
 6. Je accountant houdt je openstaande posten echt niet in de gaten. Als je elk kwartaal je boekhouding moet inleveren, hoe weet je dan wie nog wat krijgt of moet betalen? Ga je toch een schaduwadministratie bijhouden. Dus dubbelwerk. Bovendien, hem betalen om alles in te tikken in zijn administratie is toch niet van deze tijd? Maar het zit wel onzichtbaar in je jaarabonnement.
  .
 7. De jaarrekening krijg je vaak pas maanden na afloop van het jaar. Wat heb je er dan nog aan? Als je wilt weten hoe je ervoor staat, kun je beter elke dag even naar de actuele cijfers op je online dashboard kijken.
  .
 8. Gratis bestaat niet. Pakketten die weinig of niets kosten? Alleen als je niet meer dan 3 facturen per maand verstuurt. Ga je over die grens, dan lopen de kosten vaak snel op. Maar dat vind je niet als je op de site kijkt en bestelt. Kijk dit vooraf goed na.

Voor alle duidelijkheid, we zijn niet tegen accountants en boekhouders en we zijn ook niet tegen online boekhoudpakketten. We zijn wel tegen betalen voor zaken die overbodig zijn en we zijn ook tegen zelf zwoegen op de boekhouding als het automatisch kan.