Van bijna een dagtaak naar een halve dag per week

Cindy Voesenek is officemanager bij Kleemans Organisatieadvies* uit Bavel (Breda), en verzorgt al jaren de administratie. Kleemans was tot 2010 onderdeel van een accountantskantoor. Na de afsplitsing is zij de administratie zelf gaan bijhouden. “In de loop der jaren groeide die gestaag. Steeds meer facturen, steeds meer bonnetjes, het werd bijna een dagtaak.

kleemanscindy-sIn 2015 is Kleemans met ElkeDagBij gestart. Cindy werkt nog steeds op dezelfde manier als daarvoor. Ze is er alleen veel minder tijd mee kwijt. “De facturen/bonnetjes die ik binnen krijg, scan ik meteen door naar EDB. Factureren doe ik in ons eigen systeem. Vervolgens sturen wij een Excel-bestand naar ElkeDagBij, zodat onze verkoop in de boekhouding wordt ingelezen. Het is de bedoeling dat hiervoor ook nog een automatische koppeling komt, dus dat scheelt straks ook weer tijd. Heel handig vind ik het betalen vanuit ElkeDagBij. Facturen aanvinken en weg!” (Kleemans werkt met de Rabobank-koppeling)

 

 

“We betaalden ons scheel aan accountantskosten. Nu ben ik ongeveer de helft hiervan kwijt”

kleemanstwan-sTwan de Kruijf, DGA bij Kleemans, is verantwoordelijk voor de organisatorische zaken. “We hadden al jaren een accountantskantoor, maar daar werd ik niet vrolijk van, om het zo maar te zeggen. Weinig inzicht, vage wisselwerking, hoge kosten. Nu hebben wij geen eenvoudige administratie, maar 12 mille per jaar vond ik toch wat te enthousiast. Een ondernemer tipte mij over ElkeDagBij, dus daar ben ik mee in gesprek gegaan.”

”De overstap heeft best wel een tijd geduurd, en mij zelf ook de nodige tijd gekost, maar nu ben ik tevreden over hoe het draait. Vooral het inzicht dat ik in de cijfers heb, is enorm. Onze resultaten cumulatief, per periode en inzoomen tot in detail, facturen terugkijken, dat is geweldig. Af en toe ga ik er echt voor zitten en toets ik alle resultaten aan onze begroting. Dat werkt perfect.” Voor de salarisadministratie werkt Kleemans met een apart bureau. Zij mailen de loonjournaalposten naar ElkeDagBij die ze direct in de administratie verwerkt. Ook maak ik nog gebruik van aanvullende adviezen van een accountant en fiscalist voor de puntjes op de i.
“De betrokkenheid van de mensen van ElkeDagBij is groot. Ze steken er veel tijd in, mijn vragen pakken ze goed op. Uiteindelijk vind ik dat dan toch het belangrijkste: het gevoel dat het om ons draait. En als ik dan ook nog flink kan besparen op kosten, ja, dan is de keuze gauw gemaakt.”


Heb jij ook een complexere administratie? Dit zijn de voordelen van ElkeDagBij:

• Persoonlijke aandacht en support. Overstapservice
• Bespaar heel veel tijd op dagelijks werk!
• Direct, foutloos betalen vanuit je administratie
• Handige scanfunctie voor bonnetjes
• Extra modules voor o.a. aangifte IB, VpB, loonadministratie, dossiers

 

* Over Kleemans
Kleemans is een adviesbureau dat is gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijven bij het behalen en behouden van certificeringen op gebied van o.a. voedselveiligheid, kwaliteit, arbo en milieu.

 

kleemanspand