Online Factureren – dat werkt makkelijk: alle gegevens in één scherm

Door: Twan van Zandvoort, 16 september 2017

Als je gaat online factureren, ga je altijd eerst naar de tab Conceptfacturen. Je kunt nu de hele online factuur hier afhandelen. Dat scheelt weer tijd en je hebt alles bij elkaar.

1. Invoerscherm gewijzigd
We hebben het invoerscherm gewijzigd. Als je een online factuur maakt, zie je in het invoerscherm nu in één oogopslag alle gegevens én kun je ze bewerken. Klik daarvoor op de oranje knop Wijzigen aan de rechter zijde.

N.B. Het e-mailadres en het e-mailadres voor facturatie kun je hier niet wijzigen. Dat doe je onder Relaties waar je al je centrale klantgegevens beheert.

 

Online factureren nu nog makkelijker

2. Factuur verwerken in 1 stap

Voorheen ging je naar de tab Factuur verwerken om een factuurnummer te verwerken en vervolgens de factuur te versturen. Nu kun je vanuit de tab Conceptfacturen direct de factuur verwerken. Het toekennen van het factuurnummer en financieel verwerken kan nu in één handeling.

Online factureren vanuit één scherm

 • Selecteer met de spatiebalk de factuur die je wilt verzenden en verwerken
 • Klik op het symbool met het @-teken erin
 • Je krijgt dan onderstaand scherm waarin je verder alles afhandelt
  • Als je kiest voor Afdrukken (om per post te verzenden), moet je de oude route volgen om de online factuur volledig te verwerken in je administratie. D.w.z.: 1) Op vinkje klikken om factuurnummer toe te kennen en 2) Ga naar de tab Te verwerken facturen
  • Als je kiest voor Per mail verzenden, kun je wel direct Factuurnummer toekennen, net als Kopiefactuur aanmaken en Facturen financieel verwerken. Zorg dat je ze alle drie aanvinkt voor directe verwerking
  • De factuurdatum heb je waarschijnlijk al eerder ingevuld. Kies dan voor niet wijzigen. Huidige datum is die datum, en niet vandaag!

 

Online factureren voorbeeld bekijken

TIP: Klik op Voorbeeld voor je de factuur verstuurt, voor een laatste check.

 

De tab Conceptfacturen heeft nog 2 handige toepassingen voor online factureren:

 1. Zet vast je toekomstige facturen klaar, ook al heb je nog niet alle bedragen. Handig als je wel eens vergeet een klusje te factureren.
 2. Maak hier een offerte in de vorm van een factuur. Als de order doorgaat, kun je offerte makkelijk verwerken tot echte factuur